SELVFORSKYLDT NETTMOBBING


Er selvfølgelig imot nettmobbing, men synes det tar litt vel av med alt fokuset på dette. Alt har en bakside, og nå som internett har blitt en så viktig del av hverdagen, så fører dette noe negativt med seg.

At noen tar livet sitt etter å ha blitt mobbet på en app/nettside hvor de har valgt å opprette en profil, selv om de vet at de som kommenterer er anonyme, kan vel sies å være litt selvforskyldt. Er du med på leken får du tåle steken (?). Dette gjelder også de som youtuber spørsmål om de er pretty or ugly. Man kan ikke spørre hele verden om noe uten å tåle svaret.

Når det er sagt, HVA GJØR BARN PÅ DISSE SIDENE? Foreldre må da vel for Guds skyld overvåke datatrafikken til deres små.

Noen mennesker elsker å være onde. Sånn har det alltid vært og sånn vil det alltid være. De har vel et veldig surt liv, og ønsker derfor å gjøre andres liv sure.

Make love not war. Klem FM

Og btw; når jeg var på hun her sin alder lekte jeg med Barbie og biler :/

10 comments

Miss Kjersti Nicole Larsen

12.11.2013 kl.20:03

Du har et jævla godt poeng i det du sier... Barn og unge må lære seg å skjerme ting som tynger dem ned på sosiale nettverk. Får de mye negativt mot seg så filtrerer man det enten ved hjelp av innstillinger i nettverket eller å rett og slett distansere seg.

Timeisrunningout

12.11.2013 kl.20:13

Helt enig med deg! Men noen ganger vet ikke barn sitt eget beste. Jeg, for min del, er utrolig glad for at moren min var ganske streng på dette med sosiale medier. Jeg fikk ikke lov å ha noen form for profil på nettet før jeg var 13 år gammel, og selv da var det strenge grenser for hva som var greit eller ei. Jeg synes at foreldre burde ta en alvorlig prat med ungene sine og prøve å sette slike grenser for unger, som ikke greier å tenke like mye på konsekvenser som eldre gjør.

Godt innlegg.

Jeanette Elizabeth

12.11.2013 kl.20:19

UÆÆ! Skummelt! Helt målløs på hva annet jeg skal si med tanke på hvor ung hun er :(

Maria

12.11.2013 kl.20:23

SOm om jeg skulle sagt det selv!

DAGSVERMER

12.11.2013 kl.20:40

Off, blir trist :(

Mediapusan

12.11.2013 kl.20:51

Helt enig i det du skriver her!

moustachee

12.11.2013 kl.20:52

herregud stopp den jenta plis, nei jeg blir bare trist av dette :(

12.11.2013 kl.21:42

Internett er skremmende, og jeg kommer til å skjerme min datter så langt det lar seg gjøre. Brn skulle ikke fått lov å være på nettet alene i det hele tatt. Ihvertfall ikke med kamera og videokamera, allvdens griser og ondskapsfulle mennesker, plutselig blir barna brått voksen!

Barbie W.

13.11.2013 kl.00:02

Vet du hva - dette er jeg faktisk helt enig i! :)

zena zuza

13.11.2013 kl.11:01

Det er utrolig trist hvordan barn blir behandlet på internett, ikke bare av andre barn og unge, men også voksne mennesker. Jeg opplever det ofte på blogg.no, at man går inn på en blogg og tenker "herregud for et kjøtthue" og så ser man at vedkommende bare er 14 år. Da har man lov til å ha litt merkelige uttalelser og rare meninger, de er jo bare på søken etter å finne seg selv i livet. Dessverre er det mange som langer ut mot dem uansett alder, og det er horribelt hvor mange foreldre som lar barna sine utsette seg selv for dette.

Når jeg var tenåring hadde jeg og søstern i grunn mulighet til å gjøre hva vi ville på internett fordi foreldrene mine var noe dinosaurer på det området, de hadde ikke peiling. I dag VET alle foreldre hvor mye dritt som finnes på internett, de er jo garantert på mange av disse sosiale mediene selv! Som voksen takler jeg mye nå, og det er kanskje lett å innbille seg at ens eget barn er sterkt nok til å takle det... Foreldre må ikke glemme hvor forvirrende og sårt tenårene kan være... Internett har makt til å forme det sterkeste menneske inn til en gjørmete klump av dårlige følelser..

Write a new comment
Fagmag is a blog by Magnuss Lepore. I am the editor of OhBoy Magazine and I also work as a DJ/entertainer. Love.Arkiv

hits